Moje místa 0
Ranně barokní kostel nechali vystavět Anna Ludmila a Karel Jiří Michna v létech 1697 - 1718. Po zrušení řádu Karmelitánů v r. 1787 se původní farní kostel stává hřbitovním. V r. 1854 upraven arch. Ignácem Ullmannem.
Graficke pismenko Kostel nechali vybudovat na místě staršího farního kostela manželé Anna Ludmila a Karel Michna z Vycínova. Základní kámen byl položen 5.12. 1697, kostel byl dokončen v roce 1718. Stavbu v ranně barokním slohu vedl stavitel Jan B. Rapp. Po zrušení řádu Karmelitánů v r. 1787 se stává farním kostelem klášterní kostel Jména Panny Marie a kostel na Špičáku se stává hřbitovním. V roce 1854 byl kostel upraven pržským architektem Ignácem Ullmannem, nový oltář dostává obraz "Umírající vykupitel" od Josefa Hellicha.
Cedule u místa, 14.6. 2007