Potok pramenící na svahu Bynoveckého vrchu jihovýchodně od Arnoltic. Za obcí vtéká do skalního kaňonu, který připomíná nedaleké soutěsky na řece Kamenici. Říčka působí nevině, ale po bouřích se z ní stává divoká bystřina.
Suchá Kamenice
Graficke pismenko Suchá Kamenice pramení na svahu Bynoveckého vrchu v nadmořské výšce cca 365 metrů nad mořem. Za Arnolticemi vstupuje do romantického údolí sevřeného skalami. V horním úseku kaňonu jsou Arnoltické stěny, nevysoké, ale zajímavě tvarované skalní bloky. Cesta je místy hloubena do skály, občas dlážděna kamennými bloky. Suchá Kamenice se asi 700 metrů jižně od Hřenska vlévá v nadmořské výšce cca 140 metrů do řeky Labe.
Michal Brůža , 12.1. 2010

turistické

Údolím vede červená turistická značka z Hřenska na Labskou stráň a ni navazuje u rozcestníku v údolí modrá, která vede do Arnoltic. Z Děčína jezdí pravidelné autobusové linky jak do Hřenska, tak do Arnoltic. Nejbližší vlakové stanice jsou naproti přes Labe, v Hřensku a v Dolním Žlebu by měly fungovat sezónní přívozy.

přírodní scenerie
     Děčín  (DC)