Dřevěná 7,5 m vysoká rozhledna (vyhlídková plošina ve výšce 4,8 m) na bývalé důlní výsypce, postavena podle projektu arch. kanceláře e-MRAK v roce 2012 a oficiálně otevřena 24. července téhož roku. Z volně přístupné rozhledny je vidět kromě dolů a elektráren i na Krušné Hory a České Středohoří.
rozhledna Maják
K rozhledně se dostaneme ze směru od Jirkova odbočením doleva hned za návsí. Od Mostu doprava za kostelem. Ulicí pokračujeme ven z obce a poté na rozcestí mírně doprava až dojdeme na výsypku. Odtud rozhlednu již bezpečně uvidíme. Cesta k rozhledně je přehledně značena směrovými šipkami.
29.5. 2013
popis

Rozhlednu postavilo 20 dobrovolníků z celé republiky v rámci kurzu „Artefakt“ občanského sdružení Prázdninová škola Lipnice za pouhých 10 dní. Návrh rozhledny byl připraven pražskou architektonickou kanceláří Martina Rajniše e-MRAK s. r. o. ve spolupráci se sdružením ARCHWERK. Rozhledna je dřevěná, vysoká 7,5 m, výška vyhlídkové plošiny je 4,8 m a vede na ni 24 schodů. Je volně přístupná a výhled z ní je na důl Hrabák, důl Armáda, elektrárnu Komořany, továrnu Chemopetrol Litvínov, Krušné Hory, České Středohoří a města Most, Jirkov a Chomutov.

Radovan Smokoň, 29.5. 2013

Ústecký kraj,  Chomutov  (CV), Strupčice