Hranolová zvonice se zděným přízemím a dřevěným patrem severně od hlavního průčelí kostela. Pravděpodobně ze 16. století, zvon zde zavěšený (dosud?) pocházel z některého pražského kostela. Proti kostelu drobných rozměrů.
Zvonice od jihu
Růžová stojí na náhorní plošině mezi pravým břehem Labe a Kamenicí, severovýchodně od Děčína. Autem od silnice I/13 v Ludvíkovicích přes Kámen a Bynovec, z Hřenska přes Janov, nebo ze Srbské Kamenice. Autobusové spojení z Děčína, zastávka necelých 100 m jižně od kostelního areálu. Obec je východiskem turistických cest po Labských pískovcích (resp. národním parku České Švýcarsko), nabízí řadu ubytovacích i stravovacích možností (převážně v letní sezóně).
Ivan Grisa , 21.3. 2009

Zvonice u kostela svatých Petra a Pavla v Růžové

Hranolová zvonice se zděným přízemím a dřevěným patrem severně od hlavního průčelí kostela. Pravděpodobně ze 16. století, zvon zde zavěšený (dosud?) pocházel z některého pražského kostela, kde visel v letech 1408–1791. Proti kostelu má zvonice drobné rozměry, nebyla zasažena požárem 1988.

Ivan Grisa, dle K. Kuča, České, moravské a slezské zvonice; webová stránka obce Růžová, 21.3. 2009

Ústecký kraj,  Děčín  (DC), Růžová