Známý skalní útvar na východních svazích Smrčiny (810 m), tvořený pískovcovými skalními bloky východo-západního směru ve střední části potoku Mazák. Oblíbené cvičné místo horolezců. Přístupné po turistické značce.
Dolní Mazák
Graficke pismenko Dolní část známého beskydského skalního útvaru, tzv. Dolní mazácké skály (Dolní Mazák). Tato významná přírodní zajímavost se nachází ve střední části údolí potoku Mazák, který stéká z jihozápadních svahů Lysé hory, severně od osady Muchovice.
Asi jen 700 m vzdušnou čarou severovýchodně lze navštívit skály Horního Mazáku. Dolní mazácké skály (alespoň jejich východní část) lze obdivovat přímo z chodníku modré turistické značky, která kolem nich směřuje na Lysou horu.

popis

Skály tvoří soubor několika skalisek o celkové délce takřka 250 m, které směřují přibližně od západu k východu, ze svahů vrcholu Smrčina (810 m). Skály nejsou vedeny jako chráněný útvar či přírodní památka a proto jsou v letních měsících oblíbeným cvičným terénem horolezců.