Hrady.cz
Údajný středověký hrad či možná ještě starší hradiště označované jako Bučín prý stávalo někde pod vrcholem kopce. Zatím však ani jedno z nich není potvrzené či lokalizované v terénu.
Vrchol Bučína se zbytkem bukových porostů.

Údajný hrad na Bučíně

Graficke pismenko Kopec Bučín, s nadmořskou výškou 444 m.n.m., se vypíná necelý 1 km jihovýchodně nad obc Tetčice. Oblast kolem Bučína je součástí Přírodního parku Bobrava. Dokládá se zde obecně osídlení již ve starověku a na mapách se můžeme setkat se symbolem zříceniny, situované na vrchol kopce, respektive těsně pod ním a dočteme se, že se zde nachází zbytky gotického hradu pánů z Tetčic, Dokonce prý slabě dochované zbytky paláce a obytné věže. V jiných průvodcích se zase hovoří o zbytcích hradiště, se stejnými pozůstatky. Můžeme se tedy domnívat, že jde o stejné místo, jinak ovšem interpretované. Rozdílné je taky situování na mapách, jak internetových, tak těch ...