Hrady.cz
Rozhledna (54 m, 413 m n. m.) byla postavena r. 2002 jako víceúčelový telekomunikační stožár společnosti T-Mobile s vyhlídkovou plošinou. Pro veřejnost byla rozhledna otevřena 25.6.2004. Z vyhlídkového ochozu ve výšce 33 m se nabízí krásný kruhový výhled na Orlické Hory, Kralický Sněžník atp.

Výhled do Orlických hor

Graficke pismenko Jedná se o telekomunikační věž s vyhlídkou, u které se nabízí místo k odpočinku pro turisty i cyklisty dobře dostupné autem i na kolech a také menší občerstvení. Na vyhlídkový ochoz věže vede 165 schodů. Výhled odsud máte na Orlické a Železné hory, Kralický Sněžník, Krkonoše, Stolovou horu v Polsku, nádrž Rozkoš, Kunětickou horu, Královéhradecko nebo elektrárnu Opatovice. Prochází tudy zelená (Houdkovice - Přepychy) a končí zde žlutá turistická značka (vede z Vojenic a Přepych). Pro sběratele turistických známek je možnost pořízení známky č. 1461.
Barbora Hanušová, 15.7. 2013

Vznik a návštěva rozhledny
    Nejvyšší rozhledna (54 m) podhůří Orlických hor byla postavena v roce 2002 na vrchu Osičina, ležícím mezi obcemi Vojenice a Záhornice, jižně od Opočna. V podstatě se jedná o telekomunikační stožár pro mobilní signál společnosti T-Mobile, postavený na plochém vrcholu kopce v nadmořské výšce 413 m n. m. Výška vyhlídkového ochozu je ve výšce 33 m a vede k němu 165 schodů. Rozhledna byla slavnostně otevřena pro veřejnost obecním úřadem Voděrady a