Bývalý panský pivovar byl postaven v 16. stol., jeho provoz byl později přerušen, obnoven r. 1826. R. 1910 vyhořel, poté opraven, pivo se zde vařilo do r. 1914. Pivovar je v areálu hospodářských budov, který patří k zámku. Budovy pivovaru jsou v současnosti pronajaty společnosti vyrábějící nábytek.
Graficke pismenko Po silnici č. 36 projedete celou obcí Borohrádek a vydáte se směrem na Kostelec nad Orlicí. Po pravé straně uvidíte tento bývalý panský pivovar. Nachází se v areálu hospodářských budov, patřícího k zámku. Areál pivovaru není veřejnosti přístupný, nachází se zde Zakázková výroba nábytku.
Kousek od pivovaru je barokní sousoší Krucifixu (1751) a obloukový most (1925), oba tyto objekty patří mezi chráněné památky.
Rodochrozit, E.H. podle informací na internetu, 27.1. 2013

historie

Panský pivovar Borohrádek byl založen v 16. století (před rokem 1544). Později byl provoz pivovaru přerušen a roku 1826 byl obnoven. Roku 1910 pivovar vyhořel, poté byl opraven. Pivo se zde vařilo do roku 1916, maximální objem uvařeného piva byl 3500 hl. Posledními majiteli byli František hrabě Lützow a Alfred kníže Salm-Salm. Od 19. století byl pivovar pronajímán. Budovy pivovaru v současné době slouží k soukromým účelům, nachází se zde

technická památka
     Rychnov nad Kněžnou  (RK)