Věžový vodojem postavený roku 1927 v centru tehdy ještě samostatných Zibohlav. Na rozdíl od většiny soudobých obdobných staveb je proveden v historizujícím duchu vzdáleně napodobujícím hradní hlásky (kamenné obložení dříku, tvar oken ap.). V současnosti pravděpodobně nefunkční.
Věž od jihu

Vodárenská věž v Zibohlavech

Graficke pismenko Při zřizování obecného vodovodu v tehdy samostatných Zibohlavech byl roku 1927 postaven věžový vodojem. Byla zvolena lokalita přímo v centru obce, východně od zdejšího kostela (viz heslo). Na rozdíl od většiny soudobých obdobných staveb je proveden v historizujícím duchu vzdáleně napodobujícím hradní hlásky (kamenné obložení dříku, tvar oken ap.). V současnosti je pravděpodobně nefunkční, tvoří dominantu dětského hřiště.

věž
    vodárenská