Moje místa 0
První zmínka o Kasalicích je z r. 1372, kdy část vsi patří k hradu Blatníku, který drží Bernard z Cimburka. V r. 1377 prodává Albrecht z Cimburka Kasalice opatovickému klášteru. Druhou část vlastnil Bořek z Miletínka, který připojuje ves ke Kunětické Hoře. O vlastní tvrzi není historických zpráv.
Pahorek tvrze
Graficke pismenko První zmínka o Kasalicích je z roku 1372, kdy část vsi patří k nedalekému hradu Blatníku, který je v držení Bernarda z Cimburka. V roce 1377 Albrecht z Cimburka prodává Kasalice opatovickému klášteru. V druhé části vsi se udává několik majitelů, posledním uváděným je Bořek z Miletínka, který – poté co v roce 1421 zpustošil opatovický klášter – připojuje Kasalice k panství hradu Kunětická Hora. O existenci tvrze nejsou žádné písemné zprávy.
Petr Nožička, čerpáno z:Kol. autorů: Encyklopedie českých tvrzí II, Argo 2000, Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku VI., Východní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1989, 5.4. 2011

popis

Tvrziště kruhového tvaru, z jihu srovnán příkop a část pahorku tvrze. Z tvrze se dochovaly tři čtvrtiny příkopu s předsunutým valem na severní, východní a z části i na západní straně. Příkop je až dva metry hluboký a mokřinatý.
    Petr Nožička, čerpáno z:Kol. autorů: Encyklopedie českých tvrzí II, Argo 2000, 5.4. 2011