Rozhledna (19 m, 581 m n. m.). R. 1887 zde postavena bouda, r. 1889 nekrytá rozhledna s cimbuřím (12 m). Od r. 1945 v majetku státu. V l. 1952–57 využívána armádou. Od r. 1972 v soukr. majetku rodiny Jandových (zachráněna před zničením). R. 1996–1999 provedena celková rekonstrukce (KČT a další).
Vlčí hora
rozhledna
Graficke pismenko Vlčí hora rozhledna v 580,6 m.n.m..Se nachází 5 km od Krásné Lípy na čedičovém lesním vrchu v CHKO Labské pískovce. Byla postavena 19.5.1889, původní výška byla12 m, v současnosti 19 m, má 64 schodů, v nejvyšší části celá zasklená se čtvercovým krásným výhledem na Lužické hory, Krušné hory, část Labských pískovců, NP České Švýcarsko, NP Saské Švýcarsko. Za velmi dobré viditelnosti je vidět i část Jizerských hor a Krkonoš.Je vulkanického původu.Zajímavostí je sloupcovitý čedič, který díky tomu, že obsahuje magnetovec, odchyluje střelku kompasu až o 40 stupňů od správného směru
SiSi,vlastní, 4.11. 2005

Vlčí hora
    V roce 1887 byla postavena bouda, stavba započala v roce 1888 a veřejnosti předána do užívání 19.5.1889. Původní rozhledna byla 12 m vysoká, nekrytá, pouze s cimbuřím. Od roku 1945 majetkem státu.v roce 1948 věž i bouda opuštěna. V letech 1952-1957 celý objekt sloužil československé armádě. Od roku 1972 bouda v soukromí rodiny Jandových, kteří rozhlednu zachránili před zničením. KČT Krásná Lípa začal v roce 1996 s celkovou rekonstrukcí rozhledny

text ze vstupenky, 1.9. 2004