Moje místa 0
Kaple byla postavena údajně v letech 1938-1942. V interiéru je oltářní obraz Božské srdce od Mikoláše Medka. V červnu 2014 byla na průčelí vytvořena plastika Božského Srdce podle návrhu Jana Koblasy. V dubnu 2018 byla na střechu umístěna nová zvonička.
© Luděk Vláčil 06/2019
Graficke pismenko Moravská obec Kotvrdovice (německy Gottfriedsschlag) se nachází v okrese Blansko v Jihomoravském kraji, nedaleko chráněné krajinné oblasti Moravský kras. Přes obec prochází několik cyklotras. Dominantou Kotvrdovic je kaple Božského Srdce Páně se zajímavou plastikou Srdce Páně na čelní fasádě. Kaple stojí v severní části obce u hlavní silnice.

historie

První známá písemná zmínka o vsi a pozdější obci Kotvrdovice pochází z roku 1349. Podle obecní kroniky se v roce 1938 vedle starší zvoničky začala stavět kaple Božského Srdce Páně, která byla dokončena během II. světové války. Slavnostní svěcení se konalo 30. srpna 1942. Stavbu financovali a postavili místní občané. Již v roce 1944 byla celá obec násilně vystěhována pro účely nacistické střelnice. Za války došlo k zabavení zvonu pro válečné

Luděk Vláčil - zdroj: https://www.kotvrdovice.cz/historie-obce/, https://www.blanensko.cz/kotvrdovice/ další, 16.6. 2019