Moje místa 0
Čtyřkřídlý renesanční zámek vystavěný v roce 1567 po vzoru italských renesančních paláců. Vyjímečná štuková a fresková výzdoba. Zachován v čisté renesanční podobě (nedotčený pozdějšími stavebními zásahy.)
Zámek Bučovice
Graficke pismenko Bučovice leží na velmi frekventované trase Slavkov - Uherské Hradiště. Vzhled zámku se stále zlepšuje a stojí zato se zde zastavit. Bučovický zámek je unikátní tím, že na rozdíl od většiny našich renesančních zámků se nejedná o přestavbu staršího hradu či tvrze, ale o realizaci originálního projektu italské pozdně renesanční stavby.
22.10. 2003

Prohlídkové okruhy:
    I. prohlídkový okruh: reprezentační sály II. prohlídkový okruh: výstavní sály zámku Speciální prohlídky interiéru - květinové výstavy, noční, kostýmované a divadelní prohlídky

historie

Cenná renesanční architektura zámku je svědectvím o vytříbeném vkusu Jana Šembery z Boskovic, zadavatele stavby a všestranně vzdělaného umělce J. Strady, který zpracoval projekt. Čtyřkřídlý zámek poměrně strohého průčelí, ale s trojpodlažními arkádami na třech stranách nádvoří, vybudoval mezi roky 1575 - 1585 brněnský stavitel italského původu Pietro Gabri. Návštěvníky zámku překvapí manýristická výzdoba Císařského pokoje a Ptačí síně, svým

22.1. 2003
    Bučovice
    Bučovická tvrz však byla brzy obnovena, ovšem již v blízkosti dnešního zámku, neboť v r. 1511 ji Janův syn Mikuláš Kropáč postoupil spolu s bučovickým zbožím Tasovi z Ojnic. Sňatkem s Annou z Ojnic získal Bučovice Václav z Boskovic († 25. října 1554), který zvelebil bučovické panství hospodářsky. po jeho smrti drželi panství jeho synové, nejprve Albrecht a pak Jan Šembera Černohorský z Boskovic. ten však tvrz opustil a přenesl své sídlo na nově

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku, Jižní Morava, 24.4. 2003