Klášter založen Albrechtem z Valdštejna podle projektu A. Spezzy z r. 1627, dokončen Pieronim r. 1655. Klášter zrušen Josefem II. r. 1782. V l. 1855-7 opraven a přebudován na trestnici. Za branou býval vodní příkop překlenutý kamenným mostem.
Graficke pismenko V roce 1636 byly do krypty kartuziánského kláštera převezeny ze Stříbra ostatky Albrechta z Valdštejna. V roce 1782 byly ostatky z krypty vyzvednuty a převezeny do Mnichova Hradiště.
Alena Volná , 9.1. 2011

historie

Bývalý klášter kartuziánů ve Valdicích je významnou barokní památkou. Byl založen Albrechtem z Valdštejna a podle projektu A. Spezzy z roku 1627 bylo se stavbou započato v roce 1630. Po N. Sebregondim, který je autorem nedaleké Valdštejnské loggie a tzv. Libosadu, stavbu kláštera včetně kostela dokončil patrně G. Pieroni v roce 1655 a na vnitřních dostavbách se pracovalo až do roku 1665. Klášter byl dekretem císaře Josefa II. z roku 1782 zrušen

Alena Volná, zdroj: Umělecké památky Čech, Akademia 1982, 9.1. 2011