Zbudován v letech 1660–1670 Janem Fridrichem z Trautmannsdorfu. Zámek často v dražbách kvůli rodinným dluhům. Hojné přístavby, na konci 19. století zřízen park. V roce 1945 odňat šlechticům z Jelení a předán do správy československého státu.
Letecký snímek zámku
Graficke pismenko Zámek v Červených Pečkách dal postavit jako dvoukřídlou barokní budovu v rozmezí let 1660–1670 Jan Fridrich z Trautmannsdorfu, který zde začal vytvářet rozsáhlé panství. Zámek nahradil rozsáhlou renesanční tvrz, která stávala na místě zámeckého pivovaru a byla v roce 1634 vypleněna Sasy a v letech 1639–1640 Švédy. Někdy se ale uvádí, že zámek je přestavěn z původní renesanční tvrze. Po smrti Jana Fridricha v roce 1696 dědí Pečky jeho syn František Adam z Trautmannsdorfu, který panství prodává v roce 1713 Karlu Jáchymu Bredovi. Za něj došlo k výraznému zvýšení poddanských povinností, což vyústilo povstáním sedláků, jehož centrem byla ...
Petr Nožička, čerpáno z: Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku VI, Nakladatelství Svoboda, Praha 1989, 4.10. 2010

popis

Zámek stojí v západní části městečka. Je to jednopatrová, dvoukřídlová budova v půdorysu písmene L. K severní straně, kde je umístěn vchod, přiléhá pseudorenesanční věž. Celý zámek je kryt valbovou střechou. Za plotem se rozléhá nádherný, avšak již trochu zpustlý park.
    Samuel Hubáček , 17.2. 2010

Kolín  (KO)