Původně raně gotický kostel ze 13. století, přestavěn r. 1771 barokně. Oltář z konce 18. století.
© Milan Caha 04/2008
Graficke pismenko Obec Tehov leží v okrese Praha – východ, cca 3 km jihovýchodně od Říčan. Podle Pocheho je doložena r. 1309, stránky obecního úřadu kladou její vznik do roku 1335. Jméno vzniklo z názvu hradu patřícího vladykovi Tehovi. Hrad stával od 12. století v místech dnešního č.p. 46.

Nedaleko hradu byl v polovině 14. století založen kostel sv. Jana Křtitele. Kostel byl zásadně přestavěn v baroku, věž byla přistavěna v roce 1779. Kostel je jednolodní, s obdélníkovým presbytářem a hranolovou věží na západní straně ukončenou jehlancovou helmou a malou cibulí. Oltář je z roku 1795, ostatní vybavení je barokní a rokokové.
Milan Caha (zdroj: Emanuel Poche a kol., Umělecké památky Čech T/Ž, Academia, Praha 1982), 1.5. 2008