Hrady.cz
Ocelová rozhledna postavená v roce 2006 je typizovanou konstrukcí mobilního operátora o výšce 45 m. Ochoz rozhledny ve výši 24 m je přístupný od května 2007.
Lhotka u Berouna
Celkový pohled na novou rozhlednu
Graficke pismenko K rozhledně v současné době vede odbočka z modře značené turistické stezky, která spojuje Chrustenice a Lhotku. Rozhledna výrazně převyšuje stromový porost, takže je již zdálky dobře viditelná. Dostaneme k ní také ze silnice z Lhotky u Berouna do Vráže. Z Lhotky ani ne po kilometru narazíme na křižovatku silnice a dvou lesních cest. Vpravo je i malá odstavná plocha, kde mohou motoristé zaparkovat. Vlevo je pak červená závora, kterou překročíme a vydáme se dál po cestě, po pár desítkách metrů už rozhlednu uvidíte.
Michal Kupsa, 26.3. 2007

historie

Stavba ocelové konstrukce vysílače mobilního operátora s rozhlednou proběhla v průběhu roku 2006. Dne 5.5.2007 byla slavnostně zpřístupněna veřejnosti. Celková výška věže je 45 metrů, přičemž vyhlídková plošina se nachází ve výšce 24 metrů, kam vede 162 schodů točitého schodiště.
    Michal Kupsa, 14.2. 2007