Kaple uprostřed obce z roku 1810 s odsazeným pětibokým kněžištěm a hranolovou zvonicí. U kaple socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1740 na hranolovém podstavci.
Klopotovice - kaple sv. Jana Nepomuckého
© Ivo Rozehnal, 09/2011
Graficke pismenko Klopotovice leží mezi Prostějovem a Tovačovem. Uprostřed obce stojí kaple sv. Jana Nepomuckého. U vstupu do kaple je socha sv. Jana Nepomuckého. Kaple byla v nedávné době opravována.
V obci se ještě nalézají dvě pozoruhodné sochy. První znázorňující Pannu Marii stojí při silnici do Biskupic. Tato socha stojí na sloupu a je starší. Ta druhá je pozoruhodnější. Je uprostřed obce a pochází z roku 1945 a připomíná 2. sv. válku.
IvoR 08/2006 - podle článku v Prostějovském Týdnu 9.8.06, 11.8. 2006

historie

Klopotovice původně náležely olomouckým biskupům a později v 16. stol. k tovačovskému panství. Kaple stojící uprostřed obce je z roku 1810, obdélníkového půdorysu, s odsazeným pětibokým kněžištěm a s hranolovou zvonicí nad vstupem. U kaple socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1740 na hranolovém podstavci.
    L.P. (Samek B., Umělecké památky Moravy a Slezska 2, [J/N], Academia, 1999), 12.8. 2006