Novodobý kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova byl postaven podle návrhu jabloneckého rodáka Josefa Zasche v letech 1930 – 1931. Bronzová socha Krista umístěná na hlavním oltáři pochází z roku 1930.
Kostel Nejsvětějšího srdce Ježíšova
© Pavel Vítek 06/2008
Graficke pismenko Kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova se nachází na Horním náměstí, 500 m severně od hlavního jabloneckého náměstí, Mírového náměstí, kde stojí jablonecká radnice s věží přístupnou veřejnosti jako rozhledna.
V kostele se kromě bohoslužeb konají také koncerty.

historie

Kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova byl postaven v letech 1930 – 1931 podle návrhu místního rodáka Josefa Zasche. Jedná se o cihlový trojlodní obdélníkový objekt s příčnou lodí. Na jižní straně dominuje stavbě hranolovitá věž.
    Pavel Vítek - zdroj - Umělecké památky Čech (A-J), Academia Praha 1980, 2.7. 2008

popis

Vnitřek kostela zdobí kazetový strop a boční kaple zdobí tribuny. Bronzová socha Krista umístěná na hlavním oltáři pochází z roku 1930. Jejím autorem je vídeňský sochař Arnold Hartig. V boční oltář vyzdobil roku 1933 mramorovou sochou Piety sochař F. Huppe.

Liberecký kraj
     Jablonec nad Nisou  (JN)