SOU a Učiliště Don Bosco
Barokní fara byla postavena r. 1689, kdy v obci nahradila starší faru. R. 1704 byla přestavěna do dnešní podoby, snad podle plánů architekta Domenica Martinelli. Obec vlastnili v l. 1151–1784 premonstráti z kláštera Hradisko u Olomouce. R. 1995 byla fara opravena a bylo zde zřízeno SOU Don Bosko.
Vřesovice - fara - Učiliště Don Bosko
© Ivo Rozehnal, 05/2012
Graficke pismenko Farní budova ve Vřesovicích stojí pod kostelem sv. Petra a Pavla. Byla postavena r. 1689, kdy nahradila v obci starší faru (která se připomíná počátkem 15. století a stávala na místě dnešního bytového domu čp. 1, kde byla do r. 1985 škola). R. 1704 byla fara stavebně rozšířena do dnešní podoby. Vřesovice byly v letech 1151–1784 v majetku řeholního řádu premonstrátů z kláštera Hradisko u Olomouce. V l. 1679–1709 stál v čele premonstrátské kanonie v Hradisku opat Norbert Želecký z Počenic, který byl známým stavebníkem. Mimo barokní přestavby kostela a fary byl poč. 17. století postaven ve Vřesovicích nový zámek (letní sídlo opata) ...
Ivo Rozehnal, E. Horáková - www.vresovice.cz, www.dpv.cz, 20.5. 2012