Nepřívěc
Dům čp. 14 od severovýchodu
© Ivan Grisa 04/2011
Graficke pismenko Statek s obytným stavením čp. 14 se nachází při vjezdu do Nepřívěce od silnice III. třídy Vesec - Libošovice. Statek je soukromým majetkem a tudíž běžně nepřístupný.

Statek čp. 14 v Nepřívěci
    Statek v západní části Nepřívěci představuje vzácně dochovanou ukázku selského hospodářství v 18.–20. století. Obytné stavení je patrový roubený dům s polovalbovou střechou, jejíž lomenice je vybavena záklopným prknem, hospodářské budovy jsou polozděné. Celý statek je uspořádán ve třech křídlech kolem velkého dvora, otevřeného směrem k silnici.

Jičín  (JC)
    Libošovice