Hrady.cz
Vojenský bunkr byl postaven jako součást opevněné linie chránící Prahu v l. 1936-1938. Po přijetí Mnichovské dohody r. 1938 byl opuštěn, později nacisty zabetonován. Pan Jan Krinke bunkr v l. 1985-1990 uvedl do stavu odpovídajícího r. 1938 vč. pův. výzbroje. Je součástí Vojenského skanzenu Smečno.
exteriér bunkru
Rekonstruovaný objekt předválečného opevnění za zahradou zámku.
14.2. 2005

Otevírací doba
    Vojenský skanzen je otevřen většinu víkendů v obd. květen - listopad v čase: sobota 9:30-12:00, 13:00-17:00 neděle 9:30-12:00, 13:00-16:00 Doporučujeme ověřit, zda bude otevřeno, u správce, pana Krinke, na tel.: mobil (+420) 607 174 548, pevná linka (+420) 312 240 904.
    6.3. 2012

historie

Vojenský bunkr, objekt lehkého opevnění zdokonaleného typu vz. 37 byl jedním z bodů opevnění VOP (Vnější obrany Prahy), tzv. „Pražské čáry“, budovaného v l. 1936-38. Obranná linie začínala u Mělníka a končila u Slap. Bunkr je jedním z mála dochovaných objektů opevnění, které mělo chránit Prahu před útokem fašistické armády - dochovalo se jen 36 objektů tohoto typu z celkového počtu 755 bunkrů. Po přijetí podmínek Mnichovské dohody r. 1938 byl