V l. 1863-1864 vznikl, přestavbou staršího domu, klášter sloužící k výuce dívek a v r. 1884 byl rozšířen o nemocnici. Později sloužil jako mateřská škola a domov důchodců. V l. 1996-1998 vznikl na místě původních staveb nový komplex budov domova důchodců.
Na místě bývalého kláštera byl postaven domov pro seniory
© Luděk Vláčil 06/2020
Graficke pismenko Nejvýznamnější stavbou krásného hanáckého města Tovačova je bezesporu zámek s 96 m vysokou spanilou věží, která patří k nejvyšším v České republice. Dále zde stojí kostel sv. Václava, kostel sv. Jiří a mnoho dalších památek. Některé stavby již zanikly nebo z nich zůstala zachována pouze část. Jeden ze zcela zaniklých objektů je klášter Milosrdných sester III. řádu sv. Františka. Na místě dnes stojí rozsáhlý komplex domova důchodců, Nádražní ul. čp. 94.

historie

V roce 1863 zakoupila Vincencie Svačinová z Oplocan, sestra Milosrdných sester III. řádu sv. Františka z Assissi, společně se čtyřmi dalšími sestrami a s pomocí tovačovského kaplana Jana Schneidera dům čp. 94 s dalšími asi 20 měřicemi pozemku. Následně byla započata přestavba domu na klášter, sloužící též pro výuku dívek v domácích a ručních pracích včetně obdělávání pozemku při kongregačním domě. Dne 1. října 1863 byla otevřena škola a zahájilo

Luděk Vláčil - zdroj: http://www.archives.cz/web/resources/soka_prerov/soka_prerov_sbornik_2007.pdf a další, 29.6. 2020
    klášter
    zaniklý