Menší muzeum významného malíře a ilustrátora Adolfa Kašpara (1877-1934), který žil v Lošticích. Muzeum mapuje jeho život, jsou zde sbírky ilustrací a fotografií. V další části se muzeum věnuje městu, tehdejšímu hrnčířství, či židovské tematice.
Graficke pismenko V městě Lošticích najdeme malé muzeum, které je věnováno bývalému mistru knižní ilustrace Adolfu Kašparovi. Mistr se proslavil především ilustracemi Babičky od Boženy Němcové. V samotném muzeu je na osmdesát malířových prací, včetně studií k Babičce. Zhlédnout však můžete i dobové fotografie z umělcova života, korespondenci, ale i některé ilustrované knihy. Další část muzea zaujímá výstava o městě Loštice s ukázky zdejšího hrnčířství, které bývalo v kraji velkým pojmem. Prostor je věnován i židovské čtvrti. Na samotném domě, kde mistr delší čas žil, je pamětní deska s bustou od Juliána Pelikána z roku 1954. Muzeum slouží veřejnosti ...
Rozehnal Ivo - zdroje - Weby: navstivtejeseniky.cz/cil/pamatnik-adolfa-kaspara-v-losticich, cs.wikipedia a mu-lostice.cz/o/pamatnik-adolfa-kaspara-lostice, 2.7. 2016