Původně farní kostel vznikl asi koncem 14. stol. zřejmě v místě starší románské stavby. U kostela stávala i fara. První farář je zmiňován v r. 1569. Po dokončení nové fary v Bouzově r. 1726 se stal filiálním. V r. 1863 byl zchátralý kostel přestavěn a rozšířena sakristie.
© Luděk Vláčil 12/2015
Graficke pismenko Filiální hřbitovní kostel sv. Maří Magdalény se nachází jihovýchodně od obce Bouzova v místě zvaném Starý Pivovar, který zde skutečně stával. Přímo v Bouzově stojí ještě kostel sv. Gotharda, ale nejvýznamnější a nejnavštěvovanější zdejší památkou je majestátní hrad Bouzov.

historie

Původně farní kostel sv. Maří Magdalény vznikl pravděpodobně ve 14. století, zřejmě v místě starší románské sakrální stavby. U kostela, jihovýchodním směrem, stávala i fara. Dokazuje to nález základů i to, že kus pole, který leží pod hřbitovem, je dodnes nazýván „farskou zahradou“. Poprvé se fara uvádí v r. 1380. Prvním farářem zmiňovaným v roce 1569 byl jistý Balthasar. Z roku 1648 se dochovala perokresba kostela. Po dokončení nové fary v roce

Luděk Vláčil- zdroj: http://farnostiot.webnode.cz/bouzov/, http://www.turistika.cz , Umělecké památky Moravy a Slezska., 14.12. 2015