Notice: Array to string conversion in /var/www/hrady/class/mistonadpis.php on line 58

národní přírodní rezervace Krumlovsko-rokytenské slepence

NPR byla vyhlášena v r. 2005. Jádro území tvoří červené permské slepence. Má rozlohu 86,6 ha, a bylo zde popsáno 550 druhů vyšších rostlin a řada živočišných druhů. 38 rostlinných a 49 živočišných druhů je chráněných.
Krumlovsko-rokytenské slepence – pohled od kaple sv. Floriana
© Milan Caha 09/2010
Graficke pismenko Národní přírodní rezervace Krumlovsko-rokytenské slepence byla vyhlášena 1. června 2005. Jedná se o jedno z přírodně nejcennějších území, významem srovnatelné s Pouzdřanskou či Mohelenskou stepí. Leží na katastru Moravského Krumlova a Rokytné. Má rozlohu 86,6 ha, dalších 7,1 ha slouží jako ochranné pásmo. Území je evropsky významnou lokalitou soustavy Natura 2000. Jádrem území jsou rozsáhlé skalní výchozy načervenalých bazických slepenců.Jedná se o horniny permského stáří. Ty jsou místy překryty sedimenty kvartéru, časté jsou holocénní říční sedimenty Rokytné. Na vnějších stranách meandrů jsou vyvinuty říční terasy, na bázích svahů jsou rozsáhlé akumulace ...

Notice: Array to string conversion in /var/www/hrady/https/index_mista_oid.php on line 411