Mohutná stavba ze smíšeného zdiva, rozdělená na dvě poloviny – pohostinství u Laštůvků a rodinný dům. Objekt stojí na dominantním místě obce na mírném návrší a podle místních se podobá nemilské tvrzi, snad šlo původně o rychtu spadající pod panství v nedaleké Sokolnici – zatím nijak nedoloženo.
pohled od mateřské školky
Graficke pismenko Budova č. 329 na hlavní telnické návsi je mohutná stavba ze smíšeného zdiva, rozdělená na dvě poloviny – pohostinství u Laštůvků a rodinný dům. Uvnitř se částečně zachovaly klenby v přízemí a ve sklepě. Vzhledem k tomu, že objekt stojí na dominantním místě obce na mírném návrší a podle místních se podobá nemilské tvrzi, objevují se domněnky o tom, že šlo původně o rychtu – sídlo správce, který spadal pod panství v nedaleké Sokolnici.
Jaromír Schoffer (upraveno redakcí), 5.4. 2010