Sborový dům si původem americká církev metodistů postavila v Plzni podle projektu J. Blechy v letech 1926–7. Po roce 1948 zabrán, vrácen roku 1991 a následně důkladně opraven.
Kaple od jihovýchodu
© Ivan Grisa 03/2010
Graficke pismenko Kaple stojí na západní straně rozšířené části Husovy třídy (kdysi využívané jako autobusové nádraží), přímo proti Velkému divadlu. Objekt je otevřen po většinu dne (viz údaje na kontaktním webu).

Betlémská kaple evangelické církve metodistické v Plzni
    Metodistická evangelická církev, přišlá po I. světové válce z USA, se na Plzeňsku rychle etablovala. Roku 1923 byl založen její místní sbor, 28. 10. 1926 byl položen základní kámen její svatyně, dokončené podle projektu Josefa Blechy rok nato. Rychlý rozvoj obce přibrzdila světová hospodářská krize a zcela zastavil nástup obou totalit, které metodisty vnímaly jako nebezpečný americký import. V 50. letech kaple přešla do správy tehdejší Vysoké

Ivan Grisa, dle webových stránek sboru Maranatha metodistů v Plzni, 28.3. 2010

Plzeň-město  (PM)