Stopy hrádku na ostrohu Tiché Orlice a jejího levobřežního bezejmenného přítoku. Dle archeologických nálezů datovaného do třetí třetiny 13. sto. a počátku 14. stol. Nejpravděpodobnější variantou je, že jde o strážní stanoviště nad přechodem přes řeku. Byl předchůdcem a chvíli současníkem Lanšperku.
Hradiště foceno z příkopu
Graficke pismenko Kolonizace této lokality probíhala v druhé polovině13. století a začátkem 14. století a prováděli ji páni z Drnholce pro královskou korunu. Dle střepů keramiky, nalezené v sondách a při hledání kovových předmětů detektorem, jde o keramiku z konce 13. a začátku 14. století. Byl nalezen i keramický přeslen, který dokládá, že na hradě žily i ženy. Kovové předměty zde nalezené (podkovy, třmeny, udidla, ostruhy) jde datovat do druhé poloviny 13. a začátku 14. století. Menší část hrotů šípů byla nalezena vně hradu (snad zásoba pro posádku), větší část nálezů šípů pochází z plochy sídla, byly tedy zřejmě použity při vojenské akci ...
Petr Nožička z: David Vích: Neznámá vrcholně středověká fortifikace na K. ú. Lanšperk, Casteollogica Bohemica 12, ArÚ Praha a Společnost přátel starožitností, Praha 2010, 7.6. 2010

popis

Hrad se nachází na severním výběžku ostrohu tvořeném údolím Tiché Orlice a jejího levobřežního bezejmenného přítoku, 700 m JZ od hradu Lanšperk. Plošina hradu je tvořena třemi výškovými úrovněmi, nejvyšší uměle navršená vyvýšenina, považovaná jako pozůstatek stavby, nižší úroveň tvoří uměle srovnaná plošina, kterou od ostrožny odděluje příkop. Třetí část je tvořena členitým terénem zerodovanými skalními suky, terén je změněn záleží jak od