Moje místa 0
Kostel na někdejším morovém hřbitově postaven v letech 1682–1684. Ambit postaven r. 1776, poslední úprava r. 1881 (Fr. Schmoranz). Dnes hlavní přeloučský hřbitov, několikrát rozšířený. Kostel slouží pro pohřební obřady, jinak nepřístupný.
Kostel od jihovýchodu
Graficke pismenko Hřbitov s kostelem Navštívení Panny Marie se nachází na výjezdu z města východním směrem (Pardubická ulice). U vchodu na hřbitov lze parkovat, od zdejšího nádraží ulicemi Ledrovou a Popovou asi 250 m k jihu.

Navštívení Panny Marie
    V Novém zákoně je popsáno setkání těhotné Panny Marie s její příbuznou Alžbětou, rovněž těhotnou, budoucí matkou Jana Křtitele. Panna Marie poté, co je jí andělem zvěstováno, že porodí Syna Božího, spěchá, aby navštívila Alžbětu a aby předala posvěcení nenarozenému Janu Křtiteli. Alžběta byla těhotná i přes svůj vyšší věk a údajnou neplodnost, její těhotenství mělo být podle zjevení archanděla Gabriela pro Pannu Marii důkazem, že Ježíšovo

popis

Dvouvěžový jednolodní kostel s obdélným presbytářem, orientovaným na východ. Zevně prostý, fasáda členěna okny se segmentovými záklenky a mělkými štukovými pilastry bez hlavic. Dvě věže po stranách západního průčelí s cibulovými báněmi. Vnitřní zařízení převážně z konce 19. století, v nedávných letech vandalsky poškozeno a částečně rozkradeno. Na severní věži pamětní deska Františka Veverky, jednoho z vynálezců ruchadla, který je zde pohřben.

Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 3, 16.10. 2008