Původně tvrz, potom dřevěný zámek. V roce 1803 úplně vyhořel. Nový zámek byl vystaven hrabětem Karlem z Paarů.
pohled na zámek od SZ
Graficke pismenko Obec a zámek Zdechovice se nachází 8 km západně od Přelouče. Leží při silnici Pardubice - Přelouč - Kutná Hora a po ní je i dostupná autobusovou dopravou. Pro příjezd vlakem můžeme využít železniční zastávku Řečany nad Labem na trati Kolín - Pardubice a pak asi 2 km pěšky.
Zámek je po opravách, nutných po dočasném, více jak třicetiletém, pobytu sovětských vojsk nepřístupný. Zámek stále prochází opravami a rovněž zámecký park je nutno po této živelné katastrofě, která jej od roku 1969 postihla, v podstatě znovu vybudovat.
V okolí Zdechovic lze přes Řečany nad Labem navštívit zámek Kladruby nad Labem, s chovem známých běloušů.
Směrem ke Kutné Hoře můžeme navštívit zámek Kačina s muzeem českého venkova.
4.11. 2005

historie

Ve zdejší obci stál odedávna zámek. Původně to byla jen tvrz, potom dřevěný zámek. V roce 1803 úplně vyhořel. Nový zámek byl vystaven hrabětem Karlem z Paarů. Ten ho roku 1889 prodal Dr. Otto Mettalovi. Ten zámek opravil a opatřil pěknou věží s hodinami. U zámku se rozkládal park, dílem anglický a dílem francouzský. Po jeho smrti se ujímá vedení dcera Helena, která se přihlásila k Němcům a v roce 1945 byla odsunuta. V letech 1951 - 53 sloužil

tvrz přestavěná na zámek
    Pardubický kraj