Renesanční zámek vybudovali z gotické tvrze páni z Nebítova zřejmě koncem 15. stol. V pol. 17.stol. nový majitel Jindřich Černín z Chudenic nechal přistavět šestibokou kapli, což dalo zámku dnešní podobu. Dnes je zámek v soukromém vlastnictví.
Východní průčelí
V popředí šestiboká kaple
© Luděk Pitter 07/2005
Graficke pismenko Zámek v obci Ježovy stojí téměř uprostřed obce. Jeho dnešní raně barokní vzhled pochází z posledních úprav z poloviny 17. stol.
Jedná se o jednopatrovou budovu obdélníkového půdorysu s vysokou valbovou střechou. Nad okny ploché baldachýnové štítky zakončené piniovou šiškou. Západní průčelí má sedm okenních os, jižní čtyři. Při východním průčelí je šestiboká kaple spojena s budovou zámku chodbou. Kaple má jednoduchou jehlancovou střechu.

historie

Ježovy byly od 13. stol. až do poloviny 15. stol. v držení jedné z větví Drslaviců. Zřejmě již ve 14. stol. zde stávala tvrz, její místo však nelze přesně určit. Později vnikla mladší tvrz severně od návsi. V 15. stol. drželi statek rytíři z Damnic a koncem 15. století přešly Ježovy do majetku Nebílovských. Ti je drželi až do počátku 17. stol. Zřejmě koncem 15. století byla mladší tvrz upravena v gotické panské sídlo a za Nebílovských prošla

Úlovec J., Hrady zámky a tvrze Klatovska, Libri, 2004, 25.7. 2005

tvrz přestavěná na zámek