Trojboká zděná boží muka se dvěma malbami s výjevy z ukřižování Ježíše Krista a soškou Panny Marie v zasklené nice, pocházejí někdy z 18. století až z poloviny století 19.
© Luděk Vláčil 04/2020
Graficke pismenko Nově opravená trojboká boží muka se nacházejí při okraji obce Laškov směrem k osadě Kandia. Stavba je vyzdobena dvěma malbami s výjevy z ukřižování Ježíše Krista a soškou Panny Marie v zasklené nice.

popis

Trojboká zděná boží muka s podezdívkou, členěná kordonovou římsou, jsou postavena z kamene a cihel. Nad římsou jsou na dvou stěnách vpadliny opatřené malbami s výjevy z ukřižování Ježíše Krista. Na čelní stěně je nad římsou zasklená nika se soškou Panny Marie. Podstřešní římsa nese tříbokou stanovou střechu krytou bobrovkami. Na vrcholku je dvouramenný ocelový kříž. Současná boží muka vznikla buď v 18. století nebo, na místě jiné drobné sakrální

Luděk Vláčil - zdroj: http://oldmaps.geolab.cz, https://archivnimapy.cuzk.cz a další, 18.4. 2020
    křížek, boží muka