Malý barokní lovecký zámek byl postaven po r. 1744 Trauttmannsdorfy v podobě šestibokého altánu se čtyřhrannou věžičkou, dvojitou střechou a s jednou centrální místností. Altán zchátral do podoby zříceniny, v 90 l. 20. stol. se propadla střecha. Obnoven v letech 2007 - 2009.

Anaburg

Na počátku 17. století založil majitel horšovskotýnského panství Vilém starší Popel z Lobkovic u vsi Horšova kolem poplužního dvora velkou panskou oboru se soustavou devíti rybníků a obehnal ji pevnou kamennou zdí, která se zachovala dodnes. Na ostrůvku jednoho z rybníků, v těsné blízkosti Horšova, postavili někdy po r. 1744 tehdejší majitelé panství Trautmannsdorfové malý barokní lovecký zámek. Tento dodnes zachovaný šestiboký altán se čtyřhrannou věžičkou a dvojitou střechou o jedné centrální místnosti byl pojmenován Annaburg zřejmě na počest druhé manželky Františka Norberta Trautmannsdorfa Marie Anny, rozené hraběnky z Herberštejna. V 80. letech 19. století byla kolem zámku výrazná květinová výzdoba. Později přestal zámek plnit svoji funkci a byl opuštěn. Rybník kolem opuštěné budovy, stojící dnes na pozemcích školního statku střední zemědělské technické školy v Horšovském Týně, vyschl a z ostrůvku se stalo mírné návrší v rovinatém terénu. Altán postupně zchátral až do úplné ruiny - v 90. letech 20. století se propadla střecha, v altánu rostly stromy. Díky usilovné práci žáků oboru Pozemní stavitelství SOŠ a SOU Horšovský Týn a za finanční pomoci Plzeňského kraje (přispění na obnovu částkou 1 milión Kč) se altán podařilo zachránit. Byl obnoven v letech 2007 - 2009. Bude sloužit škole i městu jako místo vhodné k pořádání společenských akcí (např. Hubertova jízda).
Hrady zámky a tvrze v Čachch na Moravě a ve Slezsku - Západní Čechy (doplněno redakcí podle http://domazlicky.denik.cz), 5.2. 2003
Plzeňský kraj,  Domažlice  (DO), Horšov