Pozdně renesanční kostel vystavěný koncem 16. stol.
pohled od silnice
jižní průčelí kostela se vstupem
Kostel sv. Vavřince v Úlicích najdete na severním okraji obce u hlavní silnice směr Plzeň-Stříbro, která část obce protíná. Kostel pochází z konce 16. století, jedná se o pozdně renesanční stavbu typu jednoduchého vesnického kostelíku. Jižně před kostelem stojí kříž z počátku 20. století a ve fasádě jižní stěny je vsazena pískovcová deska s ukřižovaným Kristem obsahující nápis ve staročeštině "Raněn jest pro nepravosti naše, přikován jest pro hříchy naše" a letopočet 1589. Vstup do kostela je možný jen při bohoslužbách, které se konají nepravidelně pouze několikrát za rok.
Stanislav Drda, 28.6. 2006
    Plzeňský kraj,  Plzeň-sever  (PS), Úlice