Lovecký zámek byl přestavěn knížetem Karlem Löwensteinem ze starší hospodářské budovy v l. 1820–24 u daňčí obory, zal. r. 1818. Přestavěn r. 1879. R. 1938 koupen C. A. Schaeferem. Po 2. sv. válce zestátněn. R. 2011 pronajat občanskému sdružení VILICUS, které provádí postupnou obnovu zámku.
Jedná se o patrový lovecký zámek obdélníkového tvaru s šestihrannou věžičkou v jihozápadním nároží, jenž uzavírá jižní stranu areálu. Na severní straně má zámek dřevěnou pavlač, která byla původně po celé délce zámku. Momentálně je pomalu obnovován občanským sdružením VILICUS, o.s. a je přístupný po domluvě.
Jan Procházka, 6.7. 2012
historie

První zmínka o poplužním Dvoru Gutštejn pochází z roku 1549, kdy byl prodán Hanušovi Elpognárovi (někdy též Elbognerovi) z Dolního Šenfeldu, který jej spolu s tehdy již zříceninou hradu Gutštejn a přilehlými polnostmi připojil k panství Bezdružickému. Za jeho synů Jana a Kašpara bylo zadlužené panství zemskými úředníky prodáno za 16 tis. kop grošů Jáchymovi ze Švamberka. Po něm přešlo panství na jeho syna Jana. Po jeho smrti v roce 1615 přešlo panství na syny jeho bratra Jiřího Petra. Od roku 1624 panství přešlo již jen na jedno z nich – na Jana Bedřicha ze Švamberka. Sommer uvádí, že za jeho držení byl hrad Gutštejn i s přilehlým dvorem vypálen švédskými vojsky (buď v roce 1639, ale pravděpodobněji až v roce 1646, kdy byly vypáleny i město a zámek v Bezdružicích). Po jeho smrti, v roce 1659, přechází zámek na jeho manželku Marii Magdalénu ze Švamberka, rozené z Donína, po níž v roce 1669…  číst dále

Plzeňský kraj,  Tachov  (TC), Konstantinovy Lázně