Kostel v Milíčově byl původně gotický, poprvé připomínaný roku 1350. Po obou stranách brány na hřbitov jsou dvě náhrobní desky s erby. Kostel byl v 17. století přestavěn a dnes postupně chátrá.
© Prudký Martin, 08/2010
Kostel stojí na vršku při výjezdu z obce na Slatinu. Do vesnice vede okresní silnice ze Šípů do Slatiny.
Prudký Martin , 30.8. 2010

historie

Ves Milíčov je poprvé připomínána roku 1327 a kostel roku 1350 jako farní. Byl původně gotický a z této doby se zachovalo zdivo zdi presbytáře a kostelní lodi. Roku 1615 byl během oprav rozšířen a roku 1665 byl vybaven věží. Dnes postupně chátrá.
    Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv,, 30.8. 2010

popis

Kostel má obdélnou dispozici, čtvercový presbytář a sakristii. Prostor lodě je uzavřen plochým stropem, presbytář je zaklenut křížovou klenbou bez žeber. Hranolová věž je v západním přůčelí. Vnější omítky jsou prosté, nečleněné. Po obou stranách vchodu na hřbitov jsou dva náhrobní kameny opatřené erby a nápisy.
    Prudký Martin podle Umělecké památky Čech, 30.8. 2010