Hrady.cz
Původně dřevěná rozhledna, která zde stála do 50. let 20. stol. Poté vystavěna nová, železobetonová, společností T-mobile. Výška 62,3 m; ve 26,2 m se nachází vyhlídkový ochoz. Rozhledna přístupná od 18. 5. 2006.
Graficke pismenko Původní rozhlednou byla rozhledna dřevěná, která stávala na nejvyšším místě obce až do 50. let 20. století. Roku 2005 nechala společnost T-mobile vystavět na vrchu Kanihůrka u Bílova telekomunikační věž. Sestávala ze železobetonové tubusové konstrukce a měří 62,3 metrů. Po překonání 137 schodů se ve výšce 26,2 metrů ocitneme na vyhlídkovém ochozu. 18. 5. 2006 byla rozhledna zpřístupněna.

popis

Rozhledna se nachází na okraji města Bílova na kopci jménem Kanihůra. Svoje jméno prý získal množstvím kání v této oblasti. Jedná se o 62,5 m vysokou telekomunikační věž (T-mobile), ve výšce 26,25 m je umístěna vyhlídková plošina, na kterou vystoupáme po 137 točitých schodech. Při pěkném počasí můžeme pozorovat Studénku, Bílovec, Ostravu, Fulnek, pohoří Beskydy, Javorníky, Nízký Jeseník.....
    Zuzana Hrabalová , 14.7. 2010