Moje místa 0
Tvrziště datované dle nálezů do rozmezí 14.–16. století na ostrůvku uprostřed rybníka za hospodou. Jde o bývalé vodní tvrziště bez písemných zmínek o jeho existenci či majitelích. Ostrůvek je spojen s břehem kovovou lávkou.
Graficke pismenko Tvrziště bez písemných zmínek, podle archeologických nálezů lze její existenci datovat do 14.–16. století.
Tvrziště je situované uprostřed rybníčku, který je zřejmě pozůstatkem vodního příkopu tvrze. Na vlastní ploše tvrziště, jinak zplanýrované, je socha sv. Jana Nepomuckého. V dnešní době (poslední dva roky) je již rybník vypuštěn, protože má poškozenou hráz a prosakovala z něj voda do níže položeného domu. Vlastní „ostrov“ je spojen s břehem kovovou lávkou.
Petr Nožička, čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí I., Argo 2000, 14.7. 2010