Hrady.cz
Dřevěná rozhledna s ocelovými prvky otevřená v r. 2009. Rozhledna má tři vyhlídkové plošiny s celkovou výškou cca 26 m. Z rozhledny je kruhový výhled do širokého okolí. U rozhledny je odpočívadlo s parkovištěm přístupným silnicí z Boleradic.
celkový pohled
Graficke pismenko Dřevěná věž výšky cca 20 m na Nedánově stávala již před druhou světovou válkou. Ta však krátce po válce shořela. Záměrem znovuvybudování rozhledny se usilovně zabývali mnozí koncem 20. století. Projekt rozhledny ve tvaru přesýpacích hodin navrhl Antonín Olšina. Základní kámen byl položen 21.5.2006. V následujícím roce byly vybudovány betonové základy. Z důvodu nedostatku financí byla stavba věže zahájena v březnu 2009 a slavnostně otevřena 12. července 2009. K rozhledně se lze dostat pěšky po značených turistických cestách např. z obcí Diváky, Kloubouky nebo Boleradice. Přímo u rozhledny se nachází velká zpevněná plocha přístupná asfaltovou cestou ...
David Hamza , 30.5. 2010

popis

Rozhledna má dřevěnou nosnou konstrukci s ocelovými prvky. Středem věže prochází ocelové vřetenové schodiště, které propojuje celkem 3 vyhlídkové plošiny, z nichž nejvyšší je přibližně v úrovni 21 m nad terénem. Celková výška věže je cca 26 m. U věže se nachází parkovací plocha, přístřešek s posezením a informační tabule.