Moje místa 0
Kostel Narození Panny Marie byl postaven J. Schödlem v letech 1747–48 na místě zbořeného gotického kostela. V roce 1842 zde měl svatbu Karel Jaromír Erben, který si bral Barboru Mečířovou ze Žebráka. Rekonstrukce kostela proběhla v 90. letech 20. stol.
kostel od jihozápadu
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Kostel Narození Panny Marie byl postaven J. Schödlem v letech 1747–48 na místě zbořeného gotického kostela. Poslední generální oprava proběhla v 90. letech 20. století. Při ní byly na věž kostela zavěšeny 4 nové zvony. V roce 1842 zde měl svatbu Karel Jaromír Erben, který si bral B. Mečířovou ze Žebráka. Jednolodní kostel s trojboce uzavřeným presbytářem a hranolovou věží nad západním průčelím. Hlavní oltář je rokokový, ve vybavení jsou obrazy z okruhu I. Raaba. Vedle kostela stojí barokní márnice s mansardovou střechou.
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 4. T - Ž. Academia, Praha 1982)., 17.8. 2009