Moje místa 0
Pěchotní srub MO-S-18 zvaný V oboře z l. 1936–38. Součástí ŽSV II. Hlučín. Těžký jednostranný objekt s obnoveným ocelovým zvonem je součástí muzea čs. opevnění v Darkovičkách. Přístupný je pouze příležitostně.
pěchotní srub V oboře od jihu
© Jan P. Štěpánek 01/2009
Graficke pismenko Vojenský pěchotní srub Obora (či V oboře), označovaný odborně jako MO-S-18, se nachází východním směrem od známějšího srubu V aleji (Alej) a je stejně jako on součástí známého muzea československého opevnění v Darkovičkách.
Srub návštěvník snadno najde jihovýchodním směrem od křižovatky silnic z Darkoviček do Ludgeřovic. Veřejnosti jeho interiér není běžně přístupný, pouze příležitostně v rámci akcí na sousedním pěchotním srubu Alej.

historie

Pěchotní srub MO-S-18 zvaný Obora či také V oboře byl vystavěn firmou Václav Nekvasil z Prahy v letech 1936 až 1938 jako součást ŽSV II. Hlučín. Řadí se do typu jednostranných srubů. Původní ocelový zvon byl vytržen Němci již v roce 1939 avšak střílny jsou původní, což je takřka rarita, protože většinu srubů postihlo rabování a vytrhávání střílen a zvonů za účelem odvozu do sběru. Kopie zvonu byla na objekt znovu osazena v r. 1991, při