Moje místa 0
Zbytky středověkého hrádku či tvrze neznámého jména i osudů, osídleného dle archeologických nálezů ve 13.-14. st. Na pískovcovém bloku se dochovaly zbytky schodiště, podvalí (zřejmě po věži) a tesaná světnička s chodbou.
Pohled na čelo hrádku přes příkop
Graficke pismenko Velmi pěkné zbytky skalního hrádku či tvrze nazývané dnes Kostelíček ležící na žluté turistické značce mezi obcemi Šemanovice a Malá Jestřebice severně od vsi Kokořína, asi 5,5 km severozápadně od Mšena. Díky prostorné skalní světničce je místo příhodné i jako úkryt v nepohodě.
Filip Matoušek, 2.4. 2005

Historie a popis
    K zajímavé lokalitě zvané dnes Kostelíček nejsou dnes bohužel k dispozici žádné písemné historické zprávy a není znám tedy ani její původní název. Podle některých badatelů je lokalita spojována s rytířským sídlem Kostelec, o němž naopak zprávy existují, ale nebylo doposud zcela přesvědčivě lokalizováno. Tento Kostelec se připomíná již k roku 1318 ve vlastnictví Půty z Vidimi a v rozmezí let 1411-74 se již objevuje několik predikátů z Kostelce. I

Zdeněk Fišera: Skalní hrady zemí koruny české, Libri 2004., 4.4. 2005