Pískovcová skála na rozcestí cest do Štětí, Tupadel a Želízů, do jejíhož severozápadního čela vytesal Václav Levý v I. polovině 40. let 19. století vlnícího se hada. Významný orientační bod.
Celkový pohled na skálu od východu
© Ivan Grisa 03/2010
Na rozcestí Had se sbíhají žlutá turistická značka Štětí - Želízy a modrý okruh po okolí Liběchova, který vede kolem většiny děl Václava Levého. Automobilem či autobusem nejbližší přístupné místo je v Tupadlech (asi 2 km v údolí Liběchovky).

Had: reliéf na skále u Tupadel

V rámci své činnosti na liběchovském panství Antona Veitha vytvořil Václav Levý v I. polovině 40. let 19. století kromě známých Čertových hlav a jeskyně Klácelky i řadu drobnějších exteriérových děl na výchozech pískovcových skal. Jedním z nich je vlnící se had na čele poměrně mohutné skály na rozcestí nad Tupadly. Plastika, která nebyla od svého vytvoření nijak ošetřována, trpí vlivy povětrnosti i vandalstvím, přesto je dodnes dobře patrná a v hlavních rysech zachovaná.

Středočeský kraj,  Mělník  (ME), Tupadly