Muzeum Boskovicka

Historické zemědělské stroje
V muzeu jsou k vidění zejména různé parní lokomomily a historické traktory. Dominantním exponátem je obří parní lokomobila John Fowler Z7S z počátku 20. stol.
© Luděk Vláčil 10/2019
Graficke pismenko Boskovice jsou moravským městem ležícím na hranicích Drahanské vrchoviny v okrese Blansko v Jihomoravském kraji, 14 km severně od okresního města a 33 km severně od Brna. Nejvýznamnější památkou a turistickým cílem je mohutná zřícenina hradu ze 13. století. K dalším památkám patří například synagoga s židovským ghettem, kostel sv. Jakuba Staršího, kostel Všech svatých, radnice, barokní rezidence nebo empírový zámek s parkem a několika dalšími objekty. Za navštívení stojí i expozice muzea nacházející se v několika, také již výše zmíněných budovách. Jednou z expozic je také muzeum historických zemědělských strojů nacházející se ...
    technická památka
     Blansko  (BK)