Expozice času je muzeum a výstava v bývalém městském domě z poč. 16.stol., který sloužil jako hospoda, věznice, mučírna, pálenice, ale i jako kulturní středisko. Navazuje na zaniklé muzeum hodin, významné sbírky z ČR.
Muzeum Expozice času
„Charakter Expozice času má široký záběr od vesmírného času k atomovým hodinám a nejmodernějším metodám měření času. Návštěvníkům tato ojedinělá expozice osvětlí mj. proces vzniku vesmíru a času, představí rozdílnost kalendářů a času v různých kulturách různých dob a popíše vývoj nejstarších hodin a principy měření času...“, tak představuje svoji expozici web tohoto místa. Výstava a též muzeum různých typů hodin se nachází ve Šternberku, nedaleko Olomouce. Veřejností je místo velmi chváleno a rozhodně stojí za shlédnutí. V objektu je deset výstavních prostor s exponáty ze sbírek Vlastivědného muzea v Olomouci, Národního technického muzea v Praze, Židovského muzea v Praze a Obuvnického muzea Zlín. V objektu ...
Rozehnal Ivo - zdroj: web expozicecasu.cz a info z místa, 8.5. 2018

Olomouc  (OL)