Unikátní technická památka, krytá lávka přes řeku Svratku, pocházející z roku 1873. Je 22 m dlouhá a spojovala obce Švařec a Koroužné.
Boční pohled
Graficke pismenko Lávka je volně přístupná, nejsnadnější přístup je ze Švařce. U autobusové zastávky sjedete z hlavní silnice, zaparkujete u rybníka a odtud pěšky k lávce.
13.4. 2015

historie

Švařecká krytá lávka byla vybudována roku 1873 za starosty Josefa Fafílka z čp. 7 (informační cedulka na lávce). Materiál ke stavbě daroval i hrabě Vladimír Mitrovský z Rožínky. Nutné opravy dřevěné lávky proběhly v roce 1982 a nejnověji v letech 2005-2006 (průzkum roku 2005 Michal Kloiber).
    13.4. 2015

popis

Lávka je 22 m dlouhá, více 1,5 m široká, stojí na zděných pilířích, takže na lávku musíte vystoupit po 11 schodech. Je kryta ručně štípaným šindelem.

technická památka
     Žďár nad Sázavou  (ZR)