Moje místa 0
Zevně barokní dům na starších základech tvoří část severní fronty Linecké ulice u bývalého hřbitova kolem kaple sv. Martina. Objekt téměř trojúhelného půdorysu na západě zakončuje výklenková kaple s velkým krucifixem. Po rekonstrukci v 90. letech 20. století zde funguje pension.
Dům s kapličkou od západu

Dům č. p. 60 na Plešivci v Českém Krumlově

Graficke pismenko Dům dnešního čísla popisného 60 (Plešivec) vznikl zřejmě již v gotické době jako součást předměstské zástavby jižně od hrazeného města. Starému původu domu nasvědčuje především jeho půdorys, který tvoří téměř dokonalý trojúhelník mezi Lineckou ulicí a uličkou k někdejšímu hřbitovu u kaple sv. Martina (viz heslo). Současná vnější podoba domu pochází z 18. století, pravděpodobně současně s ní vznikla i výklenková kaple s Ukřižovaným, která tvoří západní čelo objektu.
Po rekonstrukci v 90. letech 20. století zde funguje pension.