Rozhledna (50 m, 773 m n. m.) stojí na místě původní dřevěné věže, která byla postavena r. 1938 s přilehlou chatou Klubem českých turistů. R. 1948 byla zastřešena a opatřena pláštěm. Stála zde do 80. let 20. stol. R. 1992 byla postavena nová rozhledna, sloužící také jako telekomunikační stožár.
Vrchol Korábu je přístupný několika turistickými značkami, směřuje k němu rovněž vyasfaltovaná silnice. V chatě pod rozhlednou najdou turisté občerstvení, příjemnou restauraci a ubytování v horském hotelu. Umístění: při průjezdu Kdyní je nutné projet Starokdyňskou ulicí a dále po serpentýnách až na vrchol Korábu.
28.5. 2002
historie

Svojí nadmořskou výškou 773 m náleží vrch Koráb k nejvyšším vrcholům Chudenické vrchoviny. V r. 1902 již uvažovali kdyňští turisté o vybudování zdejší rozhledny. Ale teprve v r. 1938 se podařilo na vrcholu Korábu vystavět a zpřístupnit dřevěnou rozhlednu s malou chatou. Později získala chata velký sál a prostory 1. patra, zanedlouho byl zde vystavěn i lyžařský můstek. Po válce byla konstrukce rozhledny sestavená z klád, potlučená prkny. V této podobě fungoval Koráb až do konce 80. let, kdy byla stará rozhledna odstraněna. V r. 1992 byla dokončena nová rozhledna na telekomunikační věži.

otvíračka

Otevřeno nepřetržitě Vstupné na rozhlednu: dospělí 20,-- Kč