Rozhledna (50 m, 773 m n. m.) stojí na místě původní dřevěné věže, která byla postavena r. 1938 s přilehlou chatou Klubem českých turistů. R. 1948 byla zastřešena a opatřena pláštěm. Stála zde do 80. let 20. stol. R. 1992 byla postavena nová rozhledna, sloužící také jako telekomunikační stožár.
Hlavní obrázek místa
Vrchol Korábu je přístupný několika turistickými značkami, směřuje k němu rovněž vyasfaltovaná silnice. V chatě pod rozhlednou najdou turisté občerstvení, příjemnou restauraci a ubytování v horském hotelu. Umístění: při průjezdu Kdyní je nutné projet Starokdyňskou ulicí a dále po serpentýnách až na vrchol Korábu.
28.5. 2002
historie

Svojí nadmořskou výškou 773 m náleží vrch Koráb k nejvyšším vrcholům Chudenické vrchoviny. V r. 1902 již uvažovali kdyňští turisté o vybudování zdejší rozhledny. Ale teprve v r. 1938 se podařilo na vrcholu Korábu vystavět a zpřístupnit dřevěnou rozhlednu s malou chatou. Později získala chata velký sál a prostory 1. patra, zanedlouho byl zde vystavěn i lyžařský můstek. Po válce byla konstrukce rozhledny sestavená z klád, potlučená prkny. V této podobě fungoval Koráb až do konce 80. let, kdy byla stará rozhledna odstraněna. V r. 1992 byla dokončena nová rozhledna na telekomunikační věži.

otvíračka

Otevřeno nepřetržitě Vstupné na rozhlednu: dospělí 20,-- Kč