Gotický kostel postavený před polovinou 14. stol. (první zmínka 1358). V l. 1730–1732 objednal opat plaského kláštera Evžen Tyttl přestavbu kostela ve stavebnímn stylu barokní gotiky u dvorního architekta Jana Blažeje Santini-Aichela. Stavitelem O. Kondel.
celkový pohled na kostel

Kostel svatého Prokopa

Graficke pismenko Farní kostel svatého Prokopa stál ve Všehrdech od 14. století. Jelikož celá ves byla majetkem plaského kláštera, dal opat Evžen Tyttl kostel v roce 1730 přestavět svým dvorním architektem Janem Blažejem Santini-Aichlem ve stylu tzv. barokní gotiky. Ve srovnání s jinými Santiniho chrámovými stavbami působí kostel z vnějšku dosti prostě, nepostrádá však znaky typické pro jeho tvorbu, zejména tvar oken a konvexně vyduté stěny věže.
Ke kostelu přiléhá hřbitov a dokonce i márnice je ozdobena typickými santiniovskými okny.

Plzeň-sever  (PS)